ODLAZAK U NJEMAČKU - KAD, ZAŠTO I KAKO?

ODLAZAK U NJEMAČKU -  KAD, ZAŠTO I KAKO?

ODLAZAK U NJEMAČKU - KAD, ZAŠTO I KAKO?

Zar svako od nas nekad nije pomislio da u našoj dragoj nam državi nema svijetle budućnosti i da ma koliko se mi nadali, nikad neće biti bolje? Često smo nažalost svjedoci, ako ne i svakodnevno, kakve se sve nepravde dešavaju oko nas i koliko god voljeli svoju domovinu, odlučimo se na sasvim novu stranicu u svom životu, a to je odlazak iz zemlje i novi početak u Njemačkoj. Svi oni koji se odluče na taj korak, su svjesni da negdje  u tuđini, pod tuđim nebom, započinju život od nule. Nova država, novi grad, novi ljudi, novi posao, novi jezik. Nije jednostavno, ali je itekako hrabro. Oni koji imaju malo više sreće, imaju u toj tuđini nekog svog, pa je lakše i odlučiti se na tako hrabar  korak i preokret u životu. Doslovno se započinje život od nule.

Imali nekog svog ili ne, ono što je sigurno je, da je ovo korak koji je  hvale vrijedan. Svako ko se odluči na to, trebao bi biti spreman i svjestan da je proces dugotrajan i mukotrpan. Od apliciranja termina za vizu, iskupljanja potrebnih dokumenata za odlazak na termin, te pronalazak odgovarajućeg i naravno sigurnog poslodavca.

Odakle početi, šta prvo uraditi, kome se obratiti za savjet. S kim god da započneš razgovor na tu temu, ima svoje teorije i glava ti je već puna informacija, te i one informacije koje si sam znao, se polako gube. Tvoja nervoza naravno sve veća, često se zapitaš da li si se odlučio/la za pravi korak. Međutim shvatiš da je to ono što želiš  i krećeš u borbu za svoje bolje sutra. Odlučno sjedaš za laptop, pališ internet i počinješ da istražuješ. Jedan klik tamo, drugi klik ovamo, čitaš, istražuješ i za oko ti zapne JOBSTEP. Kako sve više počinješ istraživati, sve te više interesuje ko je JOBSTEP agencija i s čime se oni tačno bave.

Nakon pretraživanja po internetu, nailaziš na  web stranicu Jobstepa,  gdje piše detaljno čime se to bavi JOBSTEP AGENCIJA. Shvataš da se radi o ozbiljnoj agenciji koja već 10 godina ima iskustva u onome što radi, a to je prvenstveno posredovanje pri zapošljavanju u Njemačkoj. Pomažu ti pri pronalasku poslodavca, kao i oko svih potrebnih dokumenata te apliciranja termina za vizu.

Zamisli , sve ono što ti je potrebno za odlazak, sve informacije, sva administrativna i stručna pomoć na jednom mjestu.  Nakon obavljenog telefonskog  poziva sa jednom od radnica, dogovoris sastanak u sebi  najbližoj poslovnici.  Ni ne pomišljaš da je tu kraj svim tvojim mukama. Odlaziš na dogovoreni sastanak u poslovnicu i tu ti se objasni sva procedura. Šta ti je potrebno od dokumenata, šta da prvo odradiš, sve ti je objašnjeno i olakšano. Agencija koja preuzima skoro sve na sebe, od pisanja CV-a za potencijalnog poslodavca,komunikacija  sa poslodavcem, dogovaranje razgovora za posao, prevod dokumenata, apliciranje termina za vizu, provjera nivoa poznavanja njemačkog jezika, popunjavanje zahtjeva za vizu. 

Zamisli, agencija koja ti nađe poslodavca, i za to posredovanje ne naplati NIŠTA.

Svako ko se odluči da ide u Njemačku, a ima milion pitanja, JOBSTEP je  prava adresa na koju se treba obratiti, i neće požaliti, čemu svjedoče mnogi kandidati koji su već putem Jobstep agencije, započeli novi i bolji život u Njemačkoj.