Nostrifikacija - vjerni prijatelj na sigurnom putu za Njemačku

Nostrifikacija - vjerni prijatelj na sigurnom putu za Njemačku

Nostrifikacija - vjerni prijatelj na sigurnom putu za Njemačku

Kako doći do Njemačke sa Jobstepom?

 

Ako poslodavac iz Njemačke oglasom potražuje medicinara, automehaničara ili frizerku, traži potvrdu o stručnoj spremi, odnosno za radno mjesto morate biti kvalifikovani. Stoga, ako ste završili srednju školu i stekli zvanje – poput električar, tada je  diploma koju ste stekli – u neevropskom školskom školskom sistemu - nevažeća u Njemačkoj, pa je potrebno priznati diplomu kako biste se zaposlili kao kvalifikovana stručna radna snaga .

Kada se prijavite u Jobstep za nostrifikaciju svoje diplome, potrebno je samo prikupiti potrebne dokumente. Sve poslove obavlja naš sjajni tim i krajnji rezultat je uspješno nostrifikovana diploma.

 

 

Šta sa nostrifikovanom diplomom?

Kada dobijete ugovor o radu i imate nostrifikovanu diplomu, termin u Ambasadi dobivate brzo što znači da je Vaša karta za ostvarenje evropskog sna na pragu. Osim toga, u Njemačkoj ste zaposleni kao kvalifikovan radni kadar, što znači veće beneficije u svakom pogledu, jer se smatrate stručnjakom za posao koji obavljate!

 

Koliko moram poznavati jezik?

 

Poznavanje njemačkog jezika ovisi o tome kako je ono definisano oglasom ili uslovima koje postavlja Ambasada. Za određene konkurse poznavanje njemačkog jezika nije neophodno dok je za neke potreban osnovni nivo, srednji ili čak najviši nivo ukoliko se radi o visokim akademskim zvanjima.

Svakako ukoliko želite raditi I živjeti u Njemačkoj, danas već trebate početi učiti svoje prve riječi i rečenice.

Ukoliko želite postati kvalifikovan radni kadar u Njemačkoj, već danas trebate ispuniti formu klikom na dugme “Prijavi se”!

Jobstep, tim koji radi za Vas!