Uspješna priča

Uspješna priča

Emina Mureskic I Dino Pozderac

Strpljenje se isplatilo

Našal "mala" priča počinje onog trenutka kada smo odlučili doci u veliki grad , veliku metropolu kao i vecina mladih i zapoceti neku novu zivotnu pricu u borbi sa svim onim sto zivot nosi. Prvi nas korak je je bio zajednicki odlazak u agenciju Job step i prijava na kurs njemackog jezika. Tu smo docekani ljubazno u skladu sa onim sto sama agencija nudi. Moram da spomenem da je predavanje bilo vrhunsko i na nivou kao i sami profesori (prof Zlata Elkasović) koji su se trudili da objasne i nauce nas sto bolje. Nakon zavrsenog kursa i uspjesnog polozenog ispita B1, kao i svaki mladi covjek pitali smo se sta dalje, kako uspostaviti kontakt sa poslodavcem. Tu nam je ponovo pomogla agencija Job step na cemu smo veoma zahvalni na svemu ucinjenom. Sve je bilo odradeno na vrhunskom nivou , od samog odlaska na razgovor , papirologije i same dokumentacije za vizu koja je jako bitna za dobijanje radne dozvole.
Svu potrebnu dokumentaciju za vizu kao i organiziranje puta u Berlin za razgovor kod poslodavca job step je odradio besplatno za nas.
Period razdvojenosti nije bio nimalo lak. Ali uz nasu uzajamnu ljubav, podrsku porodice i naravno job stepa. Uspijeli smo docekati trenutak da smo ponovo skupa.
Dino je otisao u novembru 2017 a ja u maju 2019. Job step nije odustao od mene a ni ja od dolaska u Berlin
Dini i meni je bilo tesko.
Nismo voljeli kad smo razdvojeni i ssmo smo brojali dane do ponovnog vidjenja.
Ali na kraju nasa ljubav i strpljenje se isplatilo.
Kao i svaki tezak pocetak na kraji dode i lijep kraj. Danas sam u Berlinu sa svojim zarucnikom, buducim muzem sretna i zadovoljna sa svim onim sto je za nas agencija Job step uradila. Ja i moj Dino smo u istom gradu, u istoj firmi, u stanu od oslodavca i jos malo u nasem privatnom zajednickom stanu. Hvala agenciji Job step sto se nas san na kraju ostvario i postao realnost. Za sve mlade ljude pa i one koji zele da pokusaju sa odlaskom u Njemacku moja preporuka je agencija Job step. Dragi moji necete pogrijesiti sa odabirom ove agencije i sa svim onim sto urade za vas i vas odlazak . U sigurnim ste rukama. Veliko Hvala jos jednom agenciji Job step, Volim vas !!!