Uspješna priča

Uspješna priča

Porodica Kozlica

Nema vas u 16 država!

Podijeli:

Podijeli: Podijeli:

Priča o porodici koja je preko Jobstepa započela novi život!

Porodica Kozlica ciji su članovi porodice bili zaposleni u državnim službama su usred nezadovoljstva potražili našu pomoć za odlazak u Njemačku.

Asmira, majka Arnela i Sahe je odlučila da prvo svoju djecu pošalje u Njemačku i smjesti ih. Tako su Arnel, Saha i Arnelova supruga Aida upisani na program školovanja uz rad u Njemačkoj i svoju karijeru su 2017. započeli u Berlinu.

Sve troje su kažu na početku nailazili na niz poteškoća ali su se ubrzo snašli i postali jedni od najboljih učenika u svojim odjeljenima.

Nakon njih smo poslovnu ponudu pronašli i za Asmiru i njenog supruga, te ona kao medicinska sestra ubrzo dobija poslovnu ponudu u Berlinu a muž se zapošljava kao vozač kamiona.

Naišli smo na male prepreke kod dobivanja vize, obzirom da je Mirsad dugo čekao na termin za vizu, ali konačno smo ih sredinom 2018. godine uspjeli spojiti i svi su se našli na jednom mjestu u Berlinu, centru Njemačke koji je mnogo obećavao.

Djeci je bilo mnogo lakše kad su roditelji došli, a našoj Asmiri je napokon srce bilo na mjestu onog dana kad je znala da živi konačno opet blizu svoje djece.

Danas nakon 3 godine od odlaska Arnel, Saha i Aida su završili svoje školovanje i zaposlili se u struci, a Asmira je dobila najljepšu titulu baš u Berlinu „majka“, rodio se mali Andy za kojeg se nadamo sa će biti uporan i ustrajan baš kao i njegovi roditelji.

U julu 2019. godine smo posjetili porodicu Kozlica u Berlinu, dočekali su nas sa širokim osmijesima i puni zadovoljstva.

Drago nam je da smo dio jedne ovakve priče.

Asmira danas u razgovoru s nama kaže : „ Nema vas u 16 država!“.

Našim dragim Kozlicama i dalje želimo mnogo uspjeha i sreće kao i do sada!