Uspješna priča

Uspješna priča

Porodica Kozlica

Nema vas u 16 država

Podijeli:

Podijeli: Podijeli:

Prica o porodici koja je preko Jobstepa zapocela novi zivot

Porodica Kozlica ciji su clanovi porodice bili zaspoleni u drzavnim sluzbama su usred nezadovoljstva potrazili nasu pomoc za odlazak u Njemacku.

Asmira, majka Arnela i Sahe je odlucila da prvo svoju djecu posalje u Njemacku i smjesti ih. Tako su Arnel Saha i Arnelova supruga Aida upisani na program skolovanja uz rad u Njemackoj i svoju karijeru su 2017 zapoceli u Berlinu. Sve troje su kazu na pocetku nailazili na niz poteskoca ali su se ubrzo snasli i postali jedni od najboljih ucenika u svojim odjeljenima.

Nakon njih smo poslovnu ponudu pronasli i za Asmiru i njenog supruga, te ona kao medicinska sestra ubrzo dobija poslovnu ponudu u Berlinu a muz se zaposljava kao vozac kamiona. Naisli smo na male prepreke kod dobivanja vize , obzirom da je Mirsad dugo cekao na termin za vizu, ali konacno smo ih sredinom 2018 godine uspjeli spojiti i svi su se nasli na jednom mjestu u Berlinu, centru Njemacke koji je mnogo obecavao. Djeci je bilo mnogo lakse kad su roditelji dosli, a nasoj Asmiri je napokon srce bilo na mjestu onog dana kad je znala da zivi konacno opet blizu svoje djece.

Danas nakon 3 godine od odlaska Arnel Saha i Aida su zavrsili svoje skolovanje i zaposlili se u struci, a Asmira je dobila najljepsu titulu bas u Berlinu „majka“, rodio se mali Andy za kojeg se nadamo sa ce biti uporan i ustrajan bas kao i njegovi roditelji.

U julu 2019 godine smo posjetili porodicu Kozlica u Berlinu, docekali su nas sirokim osmijesima i puni zadovoljstva.

Drago nam je da smo dio jedne ovakve price.

Asmira danas u razgovoru s nama kaze : „ Nema vas u 16 drzava“.

Nasim dragim Kozlicama i dalje zelimo mnogo uspjeha i srece kao i do sada J