Uspješna priča

Uspješna priča

Jasmina Akmadžić

Medicinski tehničar

Poštovani, 

nakon što su se smirili svi utisci vrijeme je da Vam se ovim putem od srca zahvalim. Možda će moja zahvalnica nekom izgledati predugo. Stava sam da lična iskustva ljudi najviše pomognu nekome pri donošenju životnih odluka. 

Moj put je počeo tačno prije godinu dana. Tada sam stupila u kontakt sa samoprozvanom agencijom koja me doslovno ostavila kad sam ih najvise trebala.

Bezbroj neodgovornih pitanja, potraga koju su završavale uglavnom u slijepim ulicama. Nakon par mjeseci borbe i skoro na korak od odustajanja na internetu pronalazim agenciju Jobstep.

Javljam im se skeptično, jer znate i sami kakav je osjećaj kad vas neko izigra.

Tu stupam u kontakt sa gospođom Almom koja mi neobavezno daje smjernice šta, kuda i kako. Pronađem nešto ona kaže nije to to. Ovo ti je bolje. I tako bezbroj savjetovanja dok nisam došla do svog cilja.

A cilj je bio, pronaći dobrog poslodavca.

Hvala Bogu u tome smo uspjele.

Nakon svih formalnosti na red je došla papirologija. Bezbroj potvrda, dokumenata koje sama moram ispuniti. Svi znamo kako ide sa našom ambasadom.

Ako ti nedostaje samo jedna sitnica, cijeli postupak propada. Tu na snagu stupa moj divni tim žena Jobstep - sve za vizu. Predivne mlade djevojke na čelu sa gospođom Almom preuzimaju moju dokumentaciju.

Bez sekunde nerviranja skupa sa njima obavim sve prireme za taj konačni dan D u ambasadi.

Na to sve, požele mi sreću i kažu navrati da nam preneseš kako je bilo.

Znate koliko u tom trenutku znači podrška potpunih stranaca. Nakon uspješne predaje u ambasadi dolazim kod njih da im saopštim.

Na ljudima vidiš da su sretni zbog tebe. Sedmicu dana poslije, gospođi Almi javljam da je viza uspješno stigla.

I dan danas smo u kontaktu. To joj naravno nije obaveza.

Jobstep i Jobstep - sve za vizu su jedna ogromna porodica koja nije samo agencija, već i ogromna podrška na svakom koraku.

Hvala Vam u moje ime i u ime svih onih koji su preko Vas došli do željenog cilja, a ima nas dosta!