Uspješna priča

Uspješna priča

Edwin Felić

Početak rada u Njemačkoj

 

Iako je putovanje za svakog od naših kandidata individualno, važno je shvatiti da je ono samo dio šire priče kojom se nadamo da će vas inspirisati i stvoriti želju da se uključite i postanete dio uspješnih priča o našim kandidatima koji započinju svoj novi život u Njemačkoj.

Svakodnevnim zalaganjem tim u Jobstepu se trudi olakšati svojim kandidatima pronalazak posla u Njemačkoj i u tim zalaganjima nudi program za automehaničare koji kandidatima obezbjeđuje besplatnu nostrifikaciju i pronalazak poslodavca ukoliko ispunjavaju sljedeće uslove:

 

  • redovno završenu srednju školu za automehaničare

  • min. godinu dana radnog iskustva

 

Jedan od kandidata koji je postao dio ovog programa je Edwin Felić.

Edwin je završio Mješovitu elektrotehničku i drvoprerađivačku srednju školu u Bihaću te je ostvario zvanje autoelektričara. Upravo ovo zvanje mu je omogućilo da dobije potpuno priznanje svoje diplome.

Kada je nostrifikacija diplome u pitanju, ukoliko su vaše kvalifikacije stečene u BiH identične njemačkim kvalifikacijama za navedeno zanimanje od nadležne institucije u SR Njemačkoj to izjednačavanje vodi potpunom priznavanju Vaše diplome.

Edwin je potpunim priznanjem diplome ostvario ugovor sa poslodavcem iz Njemačke te od 1.10.2022. započinje radom kao automehaničar u Njemačkoj i najsrdačnije se zahvaljuje Jobstep agenciji na izuzetnoj poslovnoj saradnji, moralnoj podršci i svemu što su učinili za njega u kratkom vremenskom periodu.

Osjećaj uzbuđenja na njegovom licu je teško sakriti, i iako je proces trajao nekoliko mjeseci Edwin je sam primjer da nije važno kojom brzinom napreduješ, sve dok ideš naprijed i ne odustaješ.

Edwinu želimo mnogo sreće na novom poslu, jer njegov novi početak je potvrda našeg uspješnog poslovanja.