Uspješna priča

Uspješna priča

Amir Demirović

Nostrifikacija diplome

Podijeli:

Podijeli: Podijeli:

Za Jobstep Agenciju čuo je preko svojih prijatelja, koji su također naši zadovoljni kandidati koji su uspješno finalizirali proces nostrifikacije.

Amir Demirović, kandidat koji je rođen i odrastao u Bihaću. Završio je srednju Tehničku školu, smjer „Rukovaoc građevinskih i pretovarnih mašina“.

Njegova najveća motivacija za odlaskom u Njemačku jesu zapravo mladi iz njegove okoline koji po odlasku u Njemačku ostvaruju puno više i bolje, nego što bi to sa svojim zanimanjem mogli ovdje na Balkanu.

Ovdje se definitivno slažemo sa Amirom, a to je na neki način konstantna težnja Jobstep Agencije, gdje nesebičnim trudom, radom, zalaganjem i iskustvom našeg vrijednog tima, želimo na svaki način pomoći mladim i prosperitetnim ljudima koji su rasli i obrazovali se i žele više od prosječne plate na Balkanu, one osnovne uvjete koji su u Njemačkoj... sasvim uobičajeni.

Nakon sabiranja misli i preporuka, stigla je prijava - za nas novog kandidata, a životni korak za njega samog. Amir je odabrao opciju walk in office-a i došao je u našu poslovnicu lično, gdje je sa kolegicama iz stručnog tima razgovarao o svim svojim potencijalnim mogućnostima za odlaskom u Njemačku.

„Tada mi nije bilo sasvim jasno da će proces biti dug i naporan. Naravno da kao i svi, kada je u pitanju odlazak na bolje želim da to bude odmah sutra. Međutim nije bio. Nostrifikacija koja inače traje šest ili osam mjeseci, u mom slučaju je trajala deset mjeseci. Pomišljao sam o tome da li će još duže trajati i jesam li postupio ispravno, ali onda me Emina nazvala i rekla da je priznavanje moje diplome okončano i da je ona u potpunosti priznata.“

Amir nastavlja:

„Ovom prilikom posebno se želim zahvaliti Emini koja je bila podrška tokom cijelog procesa i zajedno sa timom rješavala sve potencijalne zavrzlame oko procesa priznavanja moje diplome.“

Na bijelom papiru ispisano je ime kandidata, šturi podaci i njegova kvalifikacija. Djeluje kao samo još jedan papir, još jedna potvrda za nešto. Fotografija koju u prolazu skrolate, priča koju na prvu možda i ne primjetite, ali ovo je zapravo prozor u budućnost, nada u rukama, vrata koja nekom otvaraju snove.

Amiru, samo jednom od mnoštva naših kandidata, završen je proces koji ga vodi na mjesto koje želi. Jobstep porodica je ponosna na svoje male slatke pobjede, svakog dana. Nekom male, nekom rutina, a nekom novi svijet!