Uspješna priča

Uspješna priča

Adis Smajlović

Ostvarena želja uz JobStep

Podijeli:

Podijeli: Podijeli:

Iza svake uspješne priče postoji put koji nije bio lak. Tako i u ovoj priči put mladog Adisa Smajlovića nije bio lak, te unatoč momentima kad je gubio nadu, uspio je skupiti snagu što se u konačnici isplatilo. S puno emocija i osjećaja, ovu priču nam je ispričala Adisova majka Nasiha.

Njegova porodica je rodom iz Modriče, međutim nisu se mogli vratiti u svoju kuću te su iznova počeli u Gradačcu. Otac je radio jedini u porodici, majka nije mogla naći zaposlenje, a sestra zbog teške situacije u tom trenutku nije se mogla fakultetski obrazovati. Pošto je bio jako uporan i uspješan đak, porodica je odlučila da Adis upiše fakultet, otac je radio a majka je pokušala nekoliko puta raditi, međutim sve je bilo u skladu sa našom sadašnjicom i sivom ekonomijom, dakle na crno. Ipak, uspio je redovno završiti fakultet i onda je krenuo u potragu za poslom, u svojoj struci. U nekoliko navrata je bilo neuspješno, a kako kažu, par puta su se susreli sa konkursima koji nisu bili tako transparentni, jer nije bio stranački opredjeljen niti je imao porodičnog kontakta sa istima.

Igrom slučaja otac je na internetu vidio objavu JobStep agencije vezanu za elektro struke. Preporučio je sina, nemajući neku nadu jer je dotad na desetine poziva poslao prijavu ili infomativni mail, ali je sve bilo bezuspješno. Nakon sedam dana, na iznenađenje cijele porodice, kontaktiran je od strane JobStep agencije i potvrđen je termin za razgovor sa njemačkim poslodavcem. Dolaskom na razgovor svi su bili jako uzbuđeni, ali više je preovladavala nervoza.

Ipak, na razgovoru za posao naš Adis je bio uspješan, poslodavac je jako zadovoljan za znanjem i vještinama, a odlaskom u Njemačku nakon nekoliko mjeseci će mu biti omogućeno dodatno usavršavanje za napredovanje u svojoj struci.

Hvala našem Adisu što nije izgubio volju i nadu da će se zaposliti u svojoj struci, ali i povjerenju u naš tim. Želimo mu puno sreće i uspjeha u budućnosti!