SVE O NJEMAČKOJ - III DIO

SVE O NJEMAČKOJ - III DIO

SVE O NJEMAČKOJ - III DIO

 

Dragi JobStepovci, tu smo u još jednom nastavku našeg bloga. Kako smo u prethodnim objavama pisali o diplomi i njenom značaju za posao, platu i život, te pojasnili šta zapravo znači nostrifikacija diplome, u ovom blogu smo odlučili pisati o poslovima koji imaju svijetlu i sigurnu budućnost.

Sad kad smo se udobno smjestili u nama omiljenom dijelu doma/vrta/parka vrijeme je da pišemo i o poslu, jer zbog toga smo ovdje. Priznavanjem vaše diplome i pronalazeći poslodavca do termina za vizu možete doći i za manje od 10 dana, posebno ako izaberete poslove po našem izboru. 
Kako je u Njemačkoj odnedavno brzina interneta postala ljudsko pravo, vlasti u Njemačkoj su donijele odluku da do 2030. godine je potrebno da 80% Njemačke bude pokriveno optičkim internetom. To znači da će Njemačka svojim građanima omogućiti velike brzine interneta, kvalitetan pristup poslu i drugim aktivnostima. 

Međutim, kako je trenutno svega 5% pokriveno ovako zahtjevnom infrastrukturom, to znači da će se raditi dosta, sa mnogo resursa, ljudstva i vremena. Njemačka trenutno ima resurse, vrijeme manje – više ali ljudstva za ovakav poslovni poduhvat zasigurno nema. Baš iz tog razloga mi vam preporučujemo dvije jako tražene struke:

  • Elektro/IT i srodne struke
  • Građevinske tehničare niskogradnje i srodne struke

Pored toga u Njemačka je zemlja autombila, vrhusnke tehnologije  i poznato je kako su Nijemci zaljubljenici u automobilsku industriju (ali i u svijetu važe za proizvođače najboljih automobila). Upravo iz tih razloga automehaničari sa iskustvom su jako cijenjeni i jako traženi, ali i plaćeni. Prednjače u novim pristupima automoobilskoj industriji te su im radionice bogate novim alatom, tehnologijama i dobrim automobilima. Radi se u modernom, zdravom i dinamičnom okruženju.

Zanimljiva činjenica je ta da osobni automobil automehaničar može popraviti za vrijeme radnog vremena uz popust do 75%. Pored toga moguće je ostvariti i popuste na kupovinu dijelova jer upravo u sklopu svojih radnih pogona postoje i radnje sa prodajom dijelova za automobile.

Ukoliko imate zavšenu srednju školu za automehaničara, radno iskustvo na poziciji automehaničara, vješto obavljate popravak i servisiranje automobila, utvrđujete i otklanjate kvarove, kvalitetno vršite zamjenu potrošnih dijelova i nije vam strano obavljanje vulkanizerskih poslova, možete se prijaviti na linku dolje navedenom!

Link   https://jobstep-app.com/registracija/733/korak1

Dragi naši, toliko u današnjem blogu, a narednog puta očekujte informacije o zanimanjima vezanim za internet i polaganje optičkih kablova.

Do idućeg putasmiley 

 

Ukoliko vas zanima nešto više/imate nejasnoće ili ste zainteresirani za nostrifikaciju, prijavite se na dugme "Nostrificiraj diplomu" i naš tim će vas kontaktirati.

 

Zašto izabrati JobStep?  Pročitajte naše uspješne priče!