Uspješna priča

Uspješna priča

Džemal Puškar

Automehaničar

Podijeli:

Podijeli: Podijeli:

Ja se zovem Džemal Puškar! Bio sam na Fb i listao stranice i uočio sam JOBSTEP agenciju da nudi zapošljavanje u Njemačkoj! A prije toga sam se dogovorio s prijateljem da dođem u Njemačku u Frankfurt!

I poslao sam nepotpunu dokumentaciju u JobStep! Nakon kratkog vremena me je kontaktirala agencija (iskreno mislio sam da je ŠALA) i tražila da popunimo nepotpunu dokumentaciju, što smo onda i učinili! Nakon nekog vremena su me zvali i preporučili da dođem na termin s poslodavcem u Sarajevo! (iskreno mislio sam da je opet šala ali reko ode s familijom na ćevape ako pregovori propanu)

Otišao sam na razgovor i bio sam iskreno iznenađen sa sadržajem i ljubaznošću osoblja a tako i pregovora s poslodavcem koji je čak i izašao svima nama u susret i pitao gdje bi htjeli raditi tj. mjesto (blizu rodbine i sl.).

Sada sam u firmi ATU Singen i radim već 3 mjesec i polako se prilagođavam sistemu u Njemačkoj! Čak sam i dobio platu kada smo bili na Kurzarbeitu ???

Stoga, htio bih preporučiti JobStep svima koji bi htjeli na najlakši i najbrži način da dođu u Njemačku jer se oni brinu za SVE (STAN, POSAO, ZDRAVSTVENO) i svoje usluge čudom božijim NE NAPLAĆUJU!

HVALA JOBSTEP od srca i nadam se da će te mi pomoći i da moju porodicu udomim u Njemačkoj!