Zašto nostrifikacija diplome?

Zašto nostrifikacija diplome?

Zašto nostrifikacija diplome?

Kad god se prijavite za posao u Njemačkoj vaša srednjoškolska i akademska uvjerenja igraju ključnu ulogu jer posjedovanje kvalifikacije samo po sebi nije dovoljno, vaše kvalifikacije također moraju biti službeno priznate. Tu ulazi nostrifikacija diplome koja predstavlja proces usklađivanja vaše diplome stečene u BiH sa njemačkim programom školstva i shodno tome predstavlja ključan korak za predstavljanje vas na tržištu rada u Njemačkoj.

Sa nostrificiranom diplomom možete obavljati svoje zanimanje kao da imate Njemačku svjedodžbu o stečenom zvanju i kao rezultat imate veću mogućnost za brže zaposlenje  i veću platu.

Kao prilog tome mogu posvjedočiti sljedeće informacije preuzete od Zavoda za zapošljavanje u Njemačkoj koje na ilustrativan način ukazuju na razliku u plaćama između električara s nostrificiranom diplomom i električara bez nostrificirane diplome.

Za više informacija o nostrifikaciji vaše diplome, naš tim je tu da vam pruži podršku kroz mukotrpan proces jer  razumijemo koliko je svaki početak težak, ali mnogo je lakše kad je uz vas tim koji će kroz taj proces zajedno s vama proći i dati vam tačne upute.

Vaš Jobstep tim.