Njemački san ima svoj put u javi

Njemački san ima svoj put u javi

Njemački san ima svoj put u javi

Prilikom stvaranja ideje Jobstepa postojale su nade i strahovi. Kako će  i na koji način funkcionisati jedna firma koja želi pomoći ljudima oko sebe tako što će im u potpunosti promijeniti život?

Sasvim je jasno da nije jednostavno odlučiti se za odlazak i velike promjene. Njemačka je država drugačijeg govornog područja, za stanovnike Balkana jezik koji dosta teže uče, izgovaraju i čitaju. Kursevi njemačkog jezika su aktivni sa svih strana, kako online tako i u brojnim učionicama, te su mnogo su posjećeni, budući da je ovo narod koji se trudi da savlada sve prepreke i ostvari sve uvjete kako bi jednog dana mogli otići u Njemačku.

Ponekad nije ni važno da li je nama dobro, koliko želimo da je budućnost osigurana potomcima. Mnogi ljudi upravo žive za svoju djecu i u njima pronalaze motivaciju onda kada se odlazak u Njemačku smatra uzaludnim.

Mnogima dobro poznata izreka, kaže: "Daj čovjeku ribu, nahranio si ga za jedan dan. Nauči čovjeka pecati, nahranio si ga za cijeli život." Preferencija pomaganja našim klijentima orijentirana je ka cjeloživotnim odlukama, velikim promjenama, ali isto tako i velikim doprinosom u životu svakog kandidata posebno. Nostrifikacija diplome i posredovanje pri zapošljavanju za pojedine struke iz ponude, predstavlja jedan dug proces u kojem kandidati konstantno komuniciraju sa našim zaposlenima, a ponekad su im glavni zadaci pronaći rješenje za kandidate.

Sve ovo nas, zajedno sa vama - čini jednom velikom porodicom, koja danas broji hiljade zadovoljnih klijenata i gotovo stotinu zaposlenih u četiri države.

Jasno nam je da naš posao i pomaganje klijentima nije „za jedan dan“, već mi našim klijentima „dodajemo udicu“ koju će koristiti cijelog života.

Negdje u Njemačkoj sretno žive porodice koje su preko Jobstepa pronašle svoje mjesto ispod sunca, sretno živeći svoj njemački san daleko od surove realnosti i niskog standarda života u kojima su nekad bili.

Negdje u Njemačkoj, jedna žena, jedan muškarac sada imaju radno mjesto kojeg na Balkanu za njih nije bilo, a na njihovom računu je svaki mjesec siguran iznos.

I danas, nakon više od deset godina od stvaranja ideje Jobstepa, mi smo porodica u četiri države, a imamo samo jedan cilj, a to je ostvarenje vaših snova.