GRAĐEVINSKI TEHNIČAR NISKOGRADNJE

GRAĐEVINSKI TEHNIČAR NISKOGRADNJE

GRAĐEVINSKI TEHNIČAR NISKOGRADNJE

Ranije smo pisali o važnosti nostrifikacije diploma, međutim JobStep Vam donosi još neke zanimljivosti i kraći put do posla u Njemačkoj.

Naime, nekoliko mjeseci unatrag Njemačka je odlučila da je određena brzina interneta jedno od ljudskih prava. Da, internet je neophodan u svakom domaćinstvu, što znači da su radovi o proširenju internet mreže u ekspanzij. Upravo zbog toga, donosimo Vam dva najtraženija zanimanja,  po našem mišljenju, za naredni period. To su građevinski tehničar niskogradnje i internet monter.

 

Građevinski tehničar niskogradnje

Na prvu zapitamo li se, šta je to građevinski tehničar niskogradnje? Zapadni Balkan ovo zanimanje definira kao „bave se niskogradnjama: to su ceste, mostovi, pruge, vodovodi, zračne luke…“ ali ne i kod nas. Naši partneri – poslodavci se bave polaganjem, razvlačenjem i montiranjem optike, odnosno kablova. U stvarnosti posao građevinskog tehničara niskogradnje je u mnogočemu teži i zahtjevniji.

Zvanje koje je potrebno imati da biste odgovarali  poslu su podijeljeni u tri kategorije. Prva i druga kategorija su zvanja koje poslodavci traže, dok sva ostala (uključujući i treću kategoriju) ne konkurišu za ove pozicije.

Prva kategorija: Građevinski tehničar za niskogradnju, rudarski tehničar, zidar.

Druga kategorija: Rukovodilac utovarnih teških mašina, vozač motornih vozila.

Trećoj kategorija (ne konkuriše): Instalater vodova i kanalizacija, keramičar, izolater..

Upravo iz tih razloga ovo Vam je jedinstvena prilika ukoliko želite raditi u Njemačkoj.

 

Prilika koja se ne propušta

Upravo u ovom trenutku njemački poslodavac je u potrazi za građevinskim tehničarima niskogradnje za rad u Njemačkoj! Ukoliko ste zainteresirani, klikom na PRIJAVI SE možete konkurisati!